Verborgen klanken

Was ik er nu wel of was ik er nu niet? Vol verveling struinde ik op een zondagavond maar eens onze Facebookpagina af. Foto’s van het carnaval, foto’s van de IJsselloop en foto’s van meerdere festivals. Onze Facebookpagina staat bomvol met prachtige beelden van de vele optredens. De pagina staat voor mij echter ook vol raadsels. Verborgen achter mijn instrument is het namelijk een flinke opgave mezelf terug te vinden in al dat muzikale geweld.

 

De bariton, tuba, euphonium of hoe je het instrument ook wilt noemen is op zijn zachtst gezegd niet het meest fotogenieke instrument binnen de kapel. Op één of andere manier is het een flinke opgave een foto in actie te maken van een tubamuzikant. Met de flinke beker voor je neus is het eerder regel dan uitzondering dat een gezicht achter het instrument niet te herkennen is en laat ik daar nu net een specialist in zijn. Keer op keer krijg ik het voor elkaar plaats te nemen achter de beker van het koperinstrument, waardoor het een jaar later een waar mysterie is of ik nu wel of niet bij een optreden was.

 

De laatste maanden is het daarentegen wat eenvoudiger mezelf terug te vinden. Doordat er op het moment geen collega’s zijn op de tuba kan het niet anders dan dat ik diegene ben die de ventielen bedient op de baritonfoto’s. Maar zeg nu zelf. De muzikant op de plaat hierboven kan toch net zo goed één van de andere Deurbloazers zijn die voor de gelegenheid even het instrument voor zijn hoofd getrokken heeft.

 

Wat is de beste manier om een muzikant op de tuba op de foto te krijgen? Of beter gezegd. Wat is voor mij de beste manier om op de gevoelige plaat vastgelegd te worden? Er moet iemand zijn met de oplossing. Ik ben benieuwd. Anders start ik over een jaar gewoon weer een puzzeltocht op onze Facebookpagina op zoek naar foto’s.

Plaats een reactie