Regen? Misschien maar goed!

Regen, ik zou er geen positieve kanten van weten op te noemen. Natuurlijk is het van belang voor de plantjes in de achtertuin, maar groene vingers heb ik allerminst. Helemaal in deze periode, waar normaliter de zon hoog aan de hemel hoort te staan en mijn gezicht over het algemeen roder is dan een kreeft omdat ik weer eens zonnebrand ben vergeten mee te nemen bij een potje beachvolleybal of een dagje strand, werkt de regen eerder deprimerend dan inspirerend.

Sterker nog, het had zo mooi kunnen zijn. Een fel brandende zon op je gezicht, een koud drankje in je hand en tussendoor muzikale klanken uit je muziekinstrument laten galmen. Een groter zomers idee schiet mij niet te binnen. Een optreden waar de zonnebril niet mag ontbreken en waar je stiekem liever de teenslippers van huis meeneemt dan de zwarte schoenen behorend bij ons zwart-rode tenue. Dat is zoals de zomer hoort te zijn.

Laten we hopen dat we dit scenario over twee weken weer uit de kast kunnen trekken. Zaterdag 2 juli kunnen we onze klanken laten horen op het Blazersfestival in Voorthuizen. Wat zou er nu mooier zijn dan Deurbloazersgezichten die op de terugweg zo rood zijn als de rode accenten op onze polo’s.

Ik kan er in ieder geval niet op wachten. Laat het maar vast 2 juli zijn. Misschien is dat dan wel het enige positieve puntje aan de regen van de laatste tijd en misschien zelfs de komende tijd. Het verlangen naar het volgende optreden is wat minder groot. Zou de zon nu dag in dag uit schijnen zouden mijn gedachten non-stop bij het volgende optreden zijn. Gedachten die nu gewoon op werk gefocust kunnen worden. Regen, het heeft ook zo zijn voordelen.

Plaats een reactie