Carnaval 2016

Deventer, 15 februari 2016Carnaval 2016

Het lijkt al weer een eeuwigheid geleden, maar  in werkelijkheid was het pas vorige week dat midden in de nacht sommige van ons het busje uit rolden en hun bed in kropen….

 

Zoals elk jaar had de kledingcommissie weer een thema bedacht, dit jaar was er gekozen voor een “sprookjes-thema”. Vandaar dat u dit jaar, Peter Pan, de boze Heks, Robin Hood (zonder hood), Roodkapje, Kapitein Haak, Fiona, De 3 biggetjes, Sneeuwwitje en 1 dwerg en de 3 musketiers voorbij zag komen.

 

Vrijdag avond 5 februari 2016 begon het feest. Iedereen werd thuis opgehaald met een busje. Toen iedereen aan boord was, reden we naar VV Davo in Deventer, om hier een (voor ons nieuw) optreden te verzorgen. Het was erg druk, warm, zweterig (fijn zo’n varkens pak) 🙂  Maar het was vooral gezellig. Na afloop van dit gezellige feest, zijn we nog even de Deventer binnenstad in gegaan en hebben we CV De Deurzakkers een bezoek gebracht en daar natuurlijk onze klanken laten horen.

 

Zaterdag 6 februari 2016 Door omstandigheden was het optreden dat we in eerste instantie zouden hebben bij CV ‘d Oelewappers helaas gecancelled, maar door goed werk van enkele van onze leden, werd er via social-media een optreden geregeld in Sassendonk (Zwolle) bij cafe Bloopers. We hebben hier vanaf 16.00 uur tot diep in de nacht muziek gemaakt, de uitbater heeft super goed voor ons gezorgd met zo’n 15 munten pp en een heerlijk kip/shoarma schotel kwamen we niks te kort 😉 Al hebben sommige mensen nooit genoeg munten, of wel Tim 😛

 

Zondag 7 februari 2016 kwamen de busjes aan het eind van de morgen weer “voor rijden” en werden we naar Arnhem gebracht, hier hebben we traditiegetrouw het publiek opgewarmd in de Steenstraat voordat de optocht langs kwam. Toen de optocht eenmaal begon, zijn we naar het Musis Sacrum gegaan en hebben we de deelnemers naar binnen geblazen. Na dit optreden hebben we gezamenlijk gegeten bij Danny en Jessica en zijn we de Deventer binnenstad in gegaan, waar we een bezoek hebben gebracht aan de Deventer Stadsprins, de Deurdweilers, de Deurzakkers en nog wat andere verenigingen.

 

Maandag morgen 8 februari 2016 tuut tuuuuuut tuuuuuuuut…. Voor sommige mensen kwamen de busjes weer (veel te vroeg) toeterend aanrijden en ging de reis voor de 2e keer deze week naar Arnhem. Dit keer naar de CV zonder naam, om met hen voor het 3e jaar op rij mee te gaan “fruhshoppen”. Met een touringcar zijn we bij diverse verenigingen geweest, waar we afsloten met een spetterend optreden bij de Eendracht. Het was een super gezellig dag, zo gezellig dat enkele leden de hele avond zijn gebleven. Het feest duurde voor hen dan ook tot in de late uurtjes!

 

Dinsdag morgen 9 februari 2016 Persoonlijk had ik het er wel even moeilijk mee om na avond flink doorzakken, weer vroeg uit bed te komen en voor de derde maal in het busje te stappen voor (ja ja) alweer een rit naar naar Arnhem. Na een colaatje, volgde al snel het eerste biertje en voor we in Twello waren om Merten en Jenny op te halen had ik de 2e al weer leeg 🙂 Dit was echter niet bij iedereen het geval (of wel Merten?) Het is maar goed dat het is maar 1 keer per jaar carnaval is… Toen iedereen (nou ja, bijna iedereen) weer fris en fruitig was, kwamen we aan bij CV de Marskoppen in Arnhem (Elden) en zijn we met deze gezellige vereniging mee geweest fruhshoppen!

 

Ik moet eerlijk zeggen dat ik aan het eind van deze dag blij was dat na 5 dagen op rij geblazen te hebben, mijn trompetje nu voor iets langere tijd dan een paar uurtjes in zijn koffer mag blijven liggen…. 5 dagen blazen, feesten en drinken vergt uiteindelijk toch wel z’n tol…. Na in Arnhem nog even wat gegeten te hebben zijn we met z’n allen richting Deventer getogen. In Twello hebben we Jenny en Merten afgezet, toen snel naar ons clubgebouw om de instrumenten weg te leggen en de busjes nog even schoon te maken… (en dat was ook wel nodig trouwens). Toen de busjes weer netjes schoon waren, werd iedereen thuis afgezet en hebben de chauffeurs de busjes weer ingeleverd.

 

En zo kwam er een eind aan een geweldig carnavalsseizoen……. Of toch nog niet helemaal….?

Nee, mijn trompet mocht in zijn koffer blijven, maar woensdag moest ik mezelf toch nog een laatste keer opladen om ’s avonds nog “even” te gaan “haring-happen”

 

Woensdag avond 10 februari 2016, hebben we dit super gezellige carnavalseizoen afgesloten samen met de CV zonder Naam in cafe de Doedel te Deventer. Dit alles onder het genot van een haring en de nodige drankjes. Het “even” haring-happen werd toch nog weer zo’n 2 uur ’s nachts… 🙂

 

Na 5 dagen muziek maken, feesten, drinken, lachen, gieren en brullen is nu de tijd gekomen om te ontnuchteren, de lippen weer kans geven om in hun oorspronkelijke staat terug te keren, de slagwerkers laten de blaren op hun vingers weer helen, maar dit alles niet te lang natuurlijk. Want de eerste optredens staat al weer gepland in maart en april.

 

Zoals elk jaar, heeft de muziekcommissie weer wat nummers uitgezocht, die wij dit jaar ten gehore willen brengen, hier word de komende tijd weer druk op gestudeerd en zo zal de rest van 2016 ook vast en zeker weer een spetterend, gezellig en vooral muzikaal jaar gaan worden!

 

Groeten Niels

 

Wilt u plaatjes zien bij dit verhaal? klik dan HIER!

Plaats een reactie