Schützenverein Holzen Dortmund (D)

Heerlijk zon’n dag lekker van huis

Een lange dag was zaterdag 14 september wel, maar voor de rest was het een afwisseling van mooie elementen: Leuk samenspel van muziek maken, goed weer, een gezellig publiek en tussendoor ook nog een lekker biertje (of frisje natuurlijk).

S’ochtends moesten we al vroeg op pad, want we mochten in Dortmund aansluiten bij het ontbijt. Der Schützenverein Holzen had ons uitgenodigd, omdat zij haar 175 jarig jubileum vierde. Voor dit jubileum hadden zij ’s wereld grootste schietschijf gemaakt voor de schietwedstrijden. En wij mochten zorgen voor de muzikale invulling.

Na het ontbijt hebben we in een kleine optocht door het door het Stadsdeel Holzen gelopen, om aandacht te trekken voor het feest. Daarbij werd de plaatselijke Edeka supermarkt niet overgeslagen. Het winkelende publiek, en ook de medewerkers van de supermarkt keken wel even vreemd toen we dwars door de supermarkt marcheerden.

De optocht eindigde op het feestterrein. Een pastoor gaf een korte oecumenische dienst. Bij de afsluiting van de mooie rede van de pastoor hoorde een gedenkmoment. De overleden leden van de schuttersvereniging werden in het bijzonder herdacht. Maar er was ook plaats om gedachten van andere overleden weer bij jezelf naar boven te halen. Een korte halve minuut hebben we afgesloten met het altijd mooie Eres Tu.

Omdat het nog niet echt druk was, kon er daarna een lekker biertje gedronken worden. En er kon genoten worden van het zonnetje. Op het feestterrein was van alles te doen. Je kon zelf met een handboog pijlen schieten. Er waren “oud Hollandsche” spelletjes. En natuurlijk lekker te eten, zoals Erbstensuppe en schweingebrat van een heel varken, dat de hele ochtend aan het spit heeft lopen garen, door de warme van een houtskoolvuur.

De rest van de dag, dus eigenlijk de hele middag, hebben we een behoorlijk aantal sets gespeeld. Lekker tussen het aanwezige publiek. Het spelen ging lekker en de mensen vonden het “supertoll”. Ik denk dat we in Duitsland wel weer een aantal fans erbij hebben.

Aan het begin van de avond werd echt tijd om naar huis te gaan, want er moest nog een flink stuk teruggereden worden. Inmiddels hadden we het klokje ook al weer helemaal rond zien gaan. We konden met z’n allen terugkijken op een lange, maar heerlijke dag!

 

Met muzikale groet,

 

Marcel