Oplossing voor mijn eenzaamheid gezocht

Zowel links als rechts meer dan een meter vrije ruimte. Als ik zou willen zou ik de hele repetitie rondjes kunnen draaien met mijn armen wijduit geslagen, zonder ook maar iemand te raken. Sinds ik na mijn polsbreuk weer aan het muziek maken ben bij de Deurbloazers moet het er nogal zielig uit zien. Waar andere muzikanten één of meerdere muziekmaatjes hebben, moet ik heb op de bariton in mijn eentje doen.

 

Het meest veelzeggend kwam dit tot uiting bij de groepsfoto’s die we twee maanden geleden lieten maken. Naast groepsfoto’s en individuele foto’s werden er bij sectie foto’s gemaakt. Alle trompetten bij elkaar, alle trombones bij elkaar, alle sousafoons bij elkaar en al het slagwerk bij elkaar. Om een troosteloze foto van mij met een bariton te voorkomen ben ik maar bij de saxofoons gevoegd. Sax&Bariton, qua muziekpartijen wellicht vergelijkbaar. Als instrument zelf echter een wereld van verschil. Zonder maatje ontkwamen we er echter niet aan. Waar de Deurbloazers bestaan uit meerdere groepen instrumenten, ben ik met de bariton als Remy in de roman ‘Alleen op de Wereld’.

 

Op z’n zachtst gezegd nogal zonde. Twee gloednieuwe baritons liggen te verpieteren in de instrumentenkast en wachten op een bespeler. Er is ongetwijfeld iemand te vinden die één van deze twee blinkende instrumenten in zijn of haar hand wil houden. De glimmende baritons vragen erom en bovendien zou het toch mooi zijn om de gaten op de repetitie zowel links als rechts van mij te vullen.

 

Wie wil mij helpen mijn eenzaamheid binnen de Deurbloazers achter me te laten? Wie komt er naast mij staan op de repetitie? Help!