Koningsdag

Vanmorgen waren we al op tijd weg. De optocht begon rond 12 uur, maar we wilden er op tijd zijn. Ommen is toch altijd een leuke locatie om te spelen.

 

We komen er natuurlijk al jaren met de Ommer Bissingh, maar op zo’n speciale dag als vandaag is het een extra grote eer dat we door de Oranjevereniging zijn uitgenodigd om te komen spelen. We mogen meelopen in de optocht. En voor de gelegenheid van koningsdag hadden we onze eigen zwart-rode kleding met wat extra oranje accessoires versierd.

 

Tussen de praalwagens waar de diverse groepen behoorlijk wat uren aan hebben gebouwd, mochten wij de mensen muzikaal proberen te enthousiasmeren. Het was een redelijk lange route, maar doordat het aanwezige publiek genoot van ons optreden en ons aanmoedigde waren we zo aan het eind van de route.

 

Gelukkig mochten we nog doorlopen naar het feestterrein. De Oranjevereniging had daar een biertje voor ons koud staan. Onderweg naar het terrein toe konden we dus nog even doorspelen.

 

Het biertje op het feestterrein ging er goed in. We konden terugkijken op een geslaagde dag en volgens mij deelde de Oranjevereniging die mening met ons.

 

Helaas is dit slechts de mooie herinnering die ik van vorig jaar heb, want natuurlijk ging dit optreden niet door. We waren wel weer uitgenodigd en hadden er ook veel zin in. Hopelijk mogen we het optreden op koningsdag in Ommen voor 2021 weer in onze agenda’s noteren.

 

We wensen iedereen in Ommen (maar natuurlijk ook iedereen buiten Ommen) een hele fijne Koningsdag.

 

Vriendelijke groet,

Marcel Varenbrink