Jawohl… Fest ist wieder da!

Jawohl… Fest ist wieder da!

We hebben er een jaar op moeten wachten, maar dat was het zeker waard! De Deurzakkers en Deurmatten hadden er weer een mooi feest van gemaakt. Vorig jaar was de reden dat de Deurzakkers zelf 5 x 11 jaar bestonden. Dit jaar werd als excuus gebruikt dat de Deurmatten, hun hofkapel, 3 x 11 jaar bestaan!! Natuurlijk een hele geschiedenis en ook weer reden voor een groot feest in het Hof van Colmschate.

Het thema dit jaar was gelijk aan vorig: Oktober Dweilfestival
Nadat de organiserende band (de Deurmatten) en de winnaar van vorig jaar (De Opbloasband) elk hun openingsset hebben laten horen, kwam de rest ook aan de beurt. De sets werden gespeeld in 2 ronden. Hoewel we veel zin hadden om te spelen waren we pas de laatste in de rij voor de eerste ronde. In de tijd dat we ons “verveelden” konden we mooi genieten van een biertje en de muziek van de andere kapellen.

Onze eerste set mochten we invullen met Duitse nummers. We hebben er genoeg in het repertoire, dus Niels had in de aanloop naar het festival toe al goed gekeken welke liedjes we gingen spelen. De sfeer zat er al goed in, maar we konden met deze set de zaal goed op de kop zetten. Het aanwezige publiek en de aanwezige muzikanten van de orkesten wisten het optreden te waarderen. De sfeer zat er goed in.

In de tweede ronde waren we halverwege aan de beurt. We hadden nu de vrije keuze om onze nummers te laten horen. Ook deze set pakte lekker uit. En ook hier konden we ons enthousiasme op iedereen overbrengen. Ik denk dat we weer tevreden op onze optredens kunnen terugkijken.

De avond werd afgesloten met een de DJ, die er een geweldige afsluiting van het feest van maakte. Het nodig bier werd nog geschonken en genuttigd, maar we maakten het niet te laat. Het feest was om 23.00 uur ten einde, maar gelukkig was het café bij ’t Hof nog even open.

Nu zitten we met een halve kater na te genieten in de trein. Want we gaan naar Losser voor ons volgende optreden.

Maar dat….
….dat vertellen we in het volgende verhaal.