Ik ben een Venekloet…

Nu de eerste maand van 2020 er al weer op zit en de dagen weer iets langer worden, komt het Carnaval nabij. Gisteren werd, ter voorbereiding op dit Carnaval, bij de Venekloeten het prinsenbal al goed gevierd.

En wat moeten we daar nog over zeggen? Het was een grandioos feest. Alles erop en eraan. In de mooi aangeklede zaal speelde de DJ leuke plaatjes, traden de dansmariekes op en we konden aan de bar een lekker biertje halen. En er waren gezellige mensen. Heel veel.

Uiteraard waren er veel mensen van de Venekloeten zelf, maar daarnaast waren er verscheidene verenigingen op het Prinsenbal afgekomen. Waaronder de “Hunnen”, waarvoor we afgelopen jaar nog gespeeld hebben, en “ ’t Meul’ndobbegie, die we vorig jaar met Carnaval hebben bezocht.

Naast een lekker biertje was er ook genoeg te eten. Het zag er goed uit: Balletje gehakt, haring, chips en droge worst. Alles tip-top verzorgd.

Maar we kwamen natuurlijk naar Dedemsvaart om te spelen. Dat hebben we dan ook gedaan. We hebben voor dit Carnavalsseizoen weer een aantal nieuwe nummers in ons repertoire opgenomen. En die nummers hebben we gisteren mooi kunnen spelen, samen met natuurlijk de gouwe ouwe hits.

Het aanwezige publiek vond het weer geweldig en iedereen deed weer goed mee. En als we tussendoor even een pauze hadden kregen we vaak de vraag of we weer gingen spelen. Ik denk dat het publiek er net zo van genoot als wij.

Maar op het aankondigingsbericht van het Prinsenbal stond niet alleen onze naam “de Deurblaozers” vermeld, maar stonden we in één regel genoemd met René Karst. En ook René wist er een leuk feestje van te maken. Alle hits kwamen voorbij.

Het was zo half 2 en we moesten nog naar huis. Maar zo’n avond vliegt voorbij. Onze chauffeurs hebben ons weer veilig thuisgebracht waar we konden terugkijken op een leuke en geslaagde avond!

Vriendelijke groet,
Marcel Varenbrink