Helemaal Niets!!

Als er carnaval is beginnen we de week daarvoor al met de optocht in Siegburg. Maar nu was, net als vorig jaar i.v.m. corona, de optocht weer afgelast. Maar soms gaat het bloed, waar het niet gaan kan…

In klein comité, [lees heel klein comité], hebben we toch de aftocht naar onze Fründe vom Brückberger Veedelszoch en de Husaren Grün Weiss gemaakt. Dit met het idee om een aantal foto’s van de lege straten te maken en een leuk verhaal voor onze social media. (en ook wel een beetje om te controleren of er écht niets te doen was).  Zonder verwachtingen zijn we vanuit Daeventer vertrokken.

Na een heenreis zonder al te veel vertraging, waren we vrij snel in Siegburg. Wel zijn we even gestopt bij de rastãtte de Hünxe, waar we regulier altijd even pauzeren onderweg. Maar dit keer niet om een tussenstop te doen, maar wel om een foto te maken, als bewijs dat we daar even over de parkeerplaats zijn gereden.

Eenmaal in Siegburg aangekomen, troffen we precies aan wat we hadden verwacht: Helemaal niets!!!

Omdat we toch de hele optocht wilden lopen, hebben we dat maar gedaan. Het enige dat we onderweg tegen kwamen was garage met een paar mensen verklede mensen, maar eigenlijk gebeurde daar verder ook niets en waren we na zo’n 10 minuten al halverwege “de optocht”.

Ik denk dat we nog nooit zo snel halverwege waren!!! Wel hadden we alle tijd om een paar unieke plaatjes te schieten 🙂

Toen was daar die kneipe “zum Bruckberger” waar wij normaal gesproken de optocht afsluiten en gezellig wat biertjes drinken. “daar kunnen we ook wel wat mooie plaatjes schieten” was het idee, maar voordat we het eerste plaatje geschoten hadden, werden we al opgemerkt!! “da sind die Hollander, die Hollander sind da!!” En werden gevraagd om binnen een biertje te drinken. Daar zeiden we natuurlijk geen “nee” tegen.

Om een lang verhaal kort te maken; Het was erg gezellig, we hebben al onze Fründe vom Brückberger Veedelszoch en van de Husaren Grün Weiss weer gesproken. Het was een eind rijden, maar het bier (voor Niels de Cola) smaakte goed!!

Om de dag compleet te maken, hebben we nog even gegeten bij Janni van “zum Griechen”, het Griekse restaurant waar we normaal gesproken ook altijd eten als we naar Siegburg gaan. Om daarna weer een lange terugweg naar huis te nemen!

Ondanks dat er “HELEMAAL NIETS” was in Siegburg, hebben we een enorm leuke middag gehad!!

Biertje voor onderweg…

Toch nog polonaise in de lege straten van Siegburg

Joehoe… Is daar iemand??

Nee, ik zie echt niks hoor!

Heeee, doe eens open!

Selfie tijd

Toch nog een feestje!

Als ik nou heel stoer kijk, met het jasje van iemand anders, dan ziet dat er vast heel stoer uit…

Cola – BOB

Uhhhhm, tja….

Eten bij Janni… Nou ja eten…

Mhhhh, lekker!