Goede voornemens

Afvallen, stoppen met roken, meer sporten, minder drinken blablabla. Het nieuwe jaar is begonnen en de goede voornemens vliegen ons alweer om de oren. De ene nog meet cliché dan de andere. Plotsklaps wil iedereen meedoen aan de goede voornemens-marathon.

 

Waarom? Niemand die het weet. Puur omdat het 1 januari is lijkt het moment aangebroken om aan iets positiefs te beginnen, om dat vervolgens een week later of met geluk een maandje later weer te beëindigen. Wie echt wil afvallen of wie echt wil stoppen met roken hoeft daar toch geen nieuw jaar voor te beginnen? De mensen met de echte motivatie om hun leven te verbeteren hoeven daar niet voor te wachten tot het nieuwe jaar. De mensen met de echte motivatie verbeteren hun leven op het moment dat ze daar echt achter staan en niet om maar mee te lopen met de grote menigte.

 

Goede voornemens doe ik dan ook niet aan. Hoewel… Op muzikaal gebied heb ik wellicht wel een paar goede voornemens. Mooie muzikale klanken uit m’n bariton toveren, gezellige drankjes doen, genieten van mooie optredens, smullen van nieuwe optredens en bovenal eens een keer proberen het hele muzikale jaar vol te maken zonder geblesseerd af te haken. Vele van deze voornemens heb ik echter geen grip op.

 

Er zit niet anders op dan het op me af te laten komen. Wat ik wel weet is dat 2017 wel eens heel mooi muzikaal jaar kan gaan worden. Het carnaval zit er weer aan te komen en voorafgaand aan dit spektakel laten we onze klanken nog horen buiten de landsgrenzen. De optredenslijst begint weer vol te raken. Nu is het aan mij om te genieten van deze optredens. Maar dat gaat ongetwijfeld gebeuren. Bij dit goede voornemen wil ik het graag houden. Helpen jullie mee te genieten van de optredens en genieten jullie met me mee?