Gelukkig Nieuwjaar?

Het zal niemand verbazen dat ook voor ons het jaar anders is verlopen dan we vooraf bedacht hadden. Ik denk dat in de totale geschiedenis van de Deurbloazers we nog nooit zo weinig opgetreden hebben  in één jaar , terwijl er de afgelopen jaren juist een mooie groei te zien was in het aantal optredens.

Wat me opvalt is dat iedereen aangeeft 2020 op een hele andere manier ervaren te hebben. Sommige mensen vonden het een erg vervelend jaar en anderen waren een stuk positiever. Ik vind het jaar voorbij gevlogen. Nadat de Carnaval voorbij was, met de gezellige optredens, ben ik op vakantie gegaan. Op Curacao kon ik nagenieten van de optredens in Siegburg, Sneek, Dedemsvaart en de andere plaatsen waar we op mochten treden. Op de witte stranden heb ik nog een stukje op de website kunnen zetten. Ik schreef toen nog over de stilte binnen de kapel en de optredens die we moesten afzeggen. Niet wetende dat het voor de rest van het jaar niet veel beter zou worden.

Toen ik terug was van vakantie zag de wereld er ineens een stukje anders uit. Thuiswerken, niet meer samen boodschappen doen en zaken die eerder zo gewoon waren, konden ineens niet meer. Eigenlijk was dit wel een jaar van bezinning voor mij. Hoewel ik natuurlijk wel begrijp dat dit een zwaar jaar was voor ondernemers en mensen waarbij hun baan op het spel staat.

Wat ik miste dit jaar, waren de repetities. En er was de onzekerheid over hoe lang dat ging duren. De regels waren niet erg duidelijk en optreden was niet aan de orde. Tot ergens halverwege het jaar. We mochten eindelijk weer repeteren. Helaas maar voor een periode van ongeveer 3 maanden. De regels werden weer aangescherpt. Jammer en helaas, maar de repetities konden niet meer doorgaan met de regels die er nu gelden. We moeten maar kijken hoe lang het nog duurt.

Maar natuurlijk zijn er, buiten de repetities om, ook superleuke momenten waarop we konden terugkijken. We konden ons muzikale ei kwijt bij Robin op de bruiloft, we hebben nog een barbecue op afstand gedaan bij Quint in de tuin, Joost had een optreden geregeld voor NPO radio 2 (Annemieke schollaardt was er helemaal weg van) en we hebben een raambezoek gehad van de kerstman Danny en zijn kerst-elfje Niels. En dan zou ik bijna vergeten dat we twee van onze nummers hebben opgenomen. Iedereen afzonderlijk thuis en vakkundig gemonteerd door Ludwig.

We hebben er dus best wat van gemaakt, maar we kijken wel weer uit naar de optredens en de repetities. Gaat dat er dit jaar van komen? Geen idee, maar we willen er allemaal wel weer het beste van maken.

Hopelijk wordt 2021 muzikaal een beter jaar, maar niemand weet hoe het allemaal zal lopen. Het belangrijkste is toch dat we allemaal gezond blijven!!!

Namens de Deurbloazers Daeventer wens ik jullie in ieder geval een gelukkig nieuwjaar!!