“Festival Seizoen” geopend!

“Festival Seizoen” voor geopend verklaard!

 

Het repetitiebezoek moest beter, het niveau van de club moest omhoog en dit allemaal op een, voor iedereen, zo leuk mogelijk manier.

 

Onze muzikaalleider Danny en arrangeur Niels hadden allebei zo hun eigen ideeën hier over. Aangezien beide heren elkaar naast de muziek elkaar ook regelmatig zien zonder instrument kwam ze, hoe kan het ook anders, onder het genot van een biertje tot een geweldig idee. Namelijk een “jury-set“.

 

Een “jury-set” is een setje met verschillende stijlen muziek, die in elkaar overlopen, zonder lange pauzes er tussen en die we zo perfect mogelijk, naar ieders maximale kunnen, beheersen. Het moest uitdagende muziek zijn, met arrangement op maat geschreven. Op deze manier proberen we het uiterste uit elke individuele muzikant te halen en zo het niveau van elke muzikant tot een hoger niveau te pushen.

 

Een uitdaging voor onze arrangeur Niels, die voor iedere muzikant, een partij moest schrijven naar zijn of haar eigen kunnen. Een uitdaging voor onze muzikaalleider Danny die bijna wekelijks weer opnieuw moest hameren op muzikale puntjes, streepjes, dynamische tekens en andere belangrijke zaken. Samen hebben beide heren hier een boel tijd en energie ingestoken, maar het doel is behaald. We zijn afgelopen tijd muzikaal gegroeid en de repetitie opkomst is vele malen beter dan voorheen!22279521_1536355649759016_7529301202691285988_n

 

Onze kledingcommissie heeft hier op perfecte wijze op ingesprongen, en heeft voor iedereen “fesitval-kleding” aangeschaft. Allemaal een compleet nieuw rood/zwart hartjes pak, nieuwe gympies, geborduurde blouses, bretels en zelfs aan rode sokjes is nog gedacht. Geniaal!

 

Twee weken voor het eerste optreden in Sneek kwamen we er achter dat onze nieuwe aanwinst, trompettist Marcel de kunst van het “ballonvouwen” beheerst en hij hier wel iets mee wilde doen om het publiek te vermaken. Tijdens een van onze nummers, gaat hij met zijn koffertje op pad, het publiek in…. Wil je zien wat er dan gebeurd? Kom dan volgende keer eens kijken!

 

Maar goed, het streven was om deze set, in ons nieuwe kostuum, met act van Marcel, ten gehore brengen in Sneek. Zo hadden we ruim de tijd alle nummers in te studeren en eindelijk was het moment daar:

 

Zaterdag 7 oktober, Dweildag Sneek. Het was zover, vooraf hadden we uitgesproken te streven naar een plekje in de middenmoot en achteraf kunnen we zeggen dat dit met een 8e plek van de 13 deelnemers behaald is.

 

Een score van 227,5 punten van de maximale 300 is een prima prestatie voor een eerste optreden op deze manier. Naast de vele positieve punten in de jury rapporten staan ook wat puntjes van kritiek waar we nog mee aan het werk gaan.

 

Volgende week wacht al weer het tweede optreden in Losser, tijdens het Bokk’n en Bloaz’n festival!

 

Wij hebben er zin in, jij ook?

 

Foto’s zien? klik dan HIER!