Een secretaris vol geheimen

Jaja, daar is die. De eerste blog als secretaris der Deurbloazers. Na de afgelopen algemene ledenvergadering werd het officieel. Na een staat van dienst waar je u tegen mag zeggen nam Tom afscheid als secretaris en werd het stokje, of beter gezegd ‘de pen’, overgedragen naar ongetekende. De eerste vergaderingen zitten er inmiddels op en ik kan zeggen dat ik in een gespreid bedje ben terecht gekomen. Nogmaals complimenten richting de voorganger.

 

Maar nu over die functie. Secretaris… een niet veelzeggende titel voor velen. Snel heb ik het internet dus maar even geraadpleegd en al snel kwamen enkele synoniemen naar boven. Allereerst het nog minder sprekende ‘abactis’. Een woord dat het ene oor in kan, om vervolgens snel het andere het andere oor te verlaten. Synoniem twee daarentegen is er één die meer tot de verbeelding spreekt. Penvoerder. Ik herhaal… penvoerder. Een functie die dus op het lijf geschreven is van jullie blogschrijver.

 

Tel daarbij ook nog eens de functieomschrijving op en het plaatje is compleet. ‘Een secretaris of penvoerder is de functie van de persoon  die de verslaglegging doet van een organisatie, zoals van een vereniging of een stichting. Vaak doet een secretaris echter meer. De secretaris is veelal de contactpersoon van de vereniging en staat ook bekend als de geheimhouder van de club.’

 

Met dat laatste gegeven is de cirkel rond. Geheimhouder is de letterlijke vertaling van ‘secretaris’ en laat dat nu net de reden zijn om deze functie op me te nemen. Ik kan niet wachten om alle geheimen van iedereen aan te horen. Glippertjes buitenshuis? Een verdwaalde sok vol geld onder het bed? Een miljoenenloterij gewonnen zonder dat iemand het weet? Kom maar op met deze geheimen. Jullie weten me te vinden!

 

Jullie nieuwe penvoerder