Een oogje in het zeil houden

Nog twee dagen en dan is het zover. Carnaval. Een jaar wordt er alweer uitgekeken naar dit nieuwe feestweekend en het belooft dit jaar nog spectaculairder te worden dan afgelopen jaren. We hebben meer optredens voor de boeg dan ooit en trekken in vijf dagen het hele land door om onze muzikale klanken ten gehore te brengen.

 

We zullen ogen tekort komen om alle details van de optredens in ons hoofd op te nemen. Grote hoeveelheden publiek aan de ene kant, de ene na de andere bekende zanger aan de andere kant en de bar ertussenin. Indrukken zullen er genoeg zijn. Maar met de vele optredens in het vooruitzicht  wordt het nog een flinke opgave deze optredens op ons netvlies te bewaren.

 

Gelukkig is daar een oplossing voor. En wat voor één. Met de boerenkiel als nieuwe thema voor dit carnaval, hebben we ons met alle Deurbloazers uit kunnen leven. Strijkplaatjes, bieropeners en knopen. Je kan het zo gek niet bedenken of het is op de kielen aangebracht.

 

Zo ook een oplossing voor het gebrek aan ogen. Aangezien we als menselijke wezens nog steeds maar over twee ogen beschikken, was de oplossing al snel gevonden. Om alles in de gaten te houden en niets te hoeven missen van het aankomende carnaval, waren er meer ogen nodig. En zo geschiede. Het kostte wat tijd, maar dan heb je ook wat. Ogen genoeg om alles goed te observeren. Wees gewaarschuwd dit carnaval. Mij ontgaat het aankomende weekeinde niets.