Een groot muzikant is niet meer onder ons

Een groot muzikant is niet meer onder ons

 

Tot ons grote verdriet bereikte ons gisteren het bericht dat Tom Stelder ons donderdag 2 november j.l. op 45-jarige leeftijd is ontvallen. Er is veel te vroeg een abrupt einde gekomen aan het leven van een groot muzikant en een goede vriend.

 

Een groot muzikant in Deventer en omstreken, die vanaf jongs af aan de blaasinstrumenten eigen maakte. Vanaf 1995 waren zijn klanken te horen bij de Deurbloazers. Klanken die een voorbeeld waren voor velen. Het gros van de muzikanten binnen de Deurbloazers leerde muziek te maken onder de vleugels van Tom, een scheurijzer, maar tevens creatief meesterbrein. ‘Zijn er geen loopjes? Dan verzin ik die toch lekker zelf.’

 

Mede dankzij Tom groeiden de Deurbloazers uit tot een grootse kapel. Niet alleen door zijn muzikale kwaliteiten, maar ook dankzij zijn jarenlange functie als secretaris. Jarenlang was Tom het gezicht van de kapel. Hij hengelde optredens in binnen en buitenland binnen en onderhield de contacten met onze klanten.

 

Ondanks dat Tom begin dit jaar het secretariaat doorgaf, wachtte er voor hem een nieuwe fase binnen de Deurbloazers. Waar Tom de laatste jaren furore maakte op de trombone, besloot hij de afgelopen maand weer over te stappen naar de bariton, waarop hij zijn muzikale loopbaan binnen de Deurbloazers begon.

 

Een nieuwe uitdaging die afgelopen donderdag abrupt stokte. Wat rest is een stilte. De muzikale klanken van Tom zullen echter voor altijd in ons hoofd blijven.

 

Wij wensen Tom zijn ouders, familie en vrienden veel sterkte toe.

 

Tom, we gaan je missen.