Deurblaozer van het (anderhalf) jaar

Ik zie er een beetje tegenop, maar vanavond staat de Algemene Ledenvergadering gepland. Het is inmiddels alweer anderhalf jaar geleden dat we die gehad hebben. Het was lastig om deze vergadering eerder te plannen en iedereen fysiek bij elkaar te laten komen. Een een zoom-meeting is voor een dergelijke bijeenkomst ook niet alles. In de periode tussen de laatste vergadering en nu is er veel gebeurd.

Zowel persoonlijk als voor de vereniging. Inmiddels zijn na de uitbraak van Corona de repetities een periode stilgelegd en weer hervat. En weer stilgelegd en weer hervat. En hebben we zelfs alweer opgetreden. Hopelijk kunnen we de optredens blijven doen, want de aanvragen liggen er en we hebben er zin in! Op persoonlijk vlak zijn leden die van baan gewisseld zijn, of een vaste aanstelling hebben gehad en er zijn zelfs leden die een diploma gehaald hebben in de afgelopen periode.

Een die is de anderhalf jaar het zelfde gebleven: Ik heb de gehele periode de titel “Deurbloazer van het jaar” gehad. Voor zover ik dat heb kunnen nagaan, ben ik de eerste die zolang de titel heeft kunnen vasthouden.

Maar vanavond zal vermoedelijk, tijdens de Algemene Ledenvergadering, een nieuwe “Deurbloazer van het jaar” gekozen worden. Dat is op zich niet zo erg. Natuurlijk moet ik afscheid nemen van de bokaal die een mooie plek in huis heeft gehad en die elke week keurig werd afgestoft. Maar dat geeft niet. Ok zal ik weer opvulling moeten zoeken voor de leegte die de wisseltrofee achterlaat. En ook dat is niet erg. Natuurlijk ook geen probleem dat ik mogelijk de titel “Deurbloazer van het jaar” niet meer mag gebruiken.

Wat ik wel erg vervelend vind: het ding is loeizwaar. En ik moet hem op de fiets meenemen naar de vereniging. Jammer, maar helaas. Maar het gaat me lukken. En hij krijgt vast een nieuwe tijdelijke eigenaar voor de komende periode.

Ik was overigens nog vergeten te melde dat de bokaal ineens uit elkaar viel. Maar ik heb hem weer vakkundig gerepareerd. Hopelijk heeft niemand het in de gaten.

Op naar de ALV en met vriendelijke groet,

Marcel