Carnaval is aan!

Het Carnavalsseizoen is begonnen. In ieder geval bij de Deurzakkers in Sassendonk. En wij kunnen het weten, want we waren erbij.

We waren uitgenodigd om de wisseling van de prins en de adjudanten muzikaal op te luisteren. Maar voor dit hoogtepunt plaatsvond, werden eerst de bevriende verenigingen officieel verwelkomd. De Carnavalisten van de verschillende verenigingen werden onder begeleiding van muziek van de DJ binnengelaten, maar er waren ook een paar verenigingen die voorkeur hadden voor “live-muziek” begeleiding. Dus we konden mooi even een paar nummers wegspelen.

De binnenkomst en de speeches met lovende woorden, tussen de verenigingen heen weer werden natuurlijk telkens afgesloten met een Alaaff!, die wij muzikaal mochten inzetten.

Uiteraard hebben we nadat alle verenigingen binnen waren nog wat leuke sets met nummers gespeeld. Dat ging lekker. Jacco heeft sinds vorige week een nieuwe Sousafoon en hij kon dus meteen laten horen, wat hij daarmee kan. En er zit geluid in hoor. Alaaff!

Toen de avond halverwege was, begonnen de ceremoniële handelingen. De “oude” prins Sybren en de adjudanten werden ontdaan van alle belangrijke accessoires. De steken, sjerpen, onderscheidingen, de sjaals, de handschoenen en natuurlijk de ambtsketting. Alaaff!

Rond elf uur werd het tijd de nieuwe prins te verwelkomen. De hierbij ondersteunde video effecten, die tijdens de voorbereiding van de avond nog uitgebreid getest waren, bleken op het moment-supreme niet te werken. En dan is het wel prettig dat je de Deurbloazers bij de hand hebt. In de tijd dat er aan gesleuteld werd om de techniek weer aan de praat te krijgen, hebben we nog mooi even wat noten kunnen spelen. Alaaff!

Helaas kon uiteindelijk de video toch niet worden vertoond. Jammer, maar de nieuwe prins moest wel naar binnen gehaald worden. Helemaal verstopt in een soort tent kwam hij binnen met de adjudanten. Alaaff!

Maar na het weghalen van de tent bleek het niet te gaan om een nieuwe prins, maar een prinses, die de nieuwe hoogheid wordt. Prinses Party!! Alaaff!

We wensen de nieuwe hoogheid een fantastische tijd toe!! Alaaff!

Na nog een paar nummer gespeeld te hebben en natuurlijk nog een paar biertjes, zat voor ons de avond erop. We moesten nog weer een uurtje terugrijden. We konden in de auto nog nagenieten van een gezellig feestje. En Dat is mooi, want over twee weken mogen we op de feestavond van de Deurzakkers nog eens onze klanken laten horen. Alaaff!

Nog een compliment van een Deurzakker: “Elke Alaaff! Klinkt anders, maar de Alaaff! van de Deurbloazers klinkt gewoon goed!!”

Tot snel,
Marcel