Carnaval 2020

Het is klaar. De tijd is enorm snel gegaan. En je zou het niet zeggen, maar we hebben er bijna een week feest opzitten. Nadat we vorige week de optocht in Siegburg hebben opgevrolijkt met onze muziek zijn we nu door Nederland gecrost met de busjes, die we ook dit jaar weer voor de gelegenheid van Carnaval hadden gehuurd. Het thema was dit jaar “zwart-rood”. Iedereen kon zijn creativiteit de vrije loop laten. En zo vormden we een bont gezelschap.

 

Hieronder kort de hoogtepunten van dag tot dag:

 

Donderdag:
We waren weer te gast bij Pampus. De versiering was kleurrijk, maar ons publiek zo mogelijke nog kleurrijker. Het Carnavalsfeest was speciaal georganiseerd voor mensen met een geestelijke of lichamelijke beperking. Oftewel: De rem eraf, en gaan met die banaan. Ons Publiek heeft genoten en wij natuurlijk ook.

 

Vrijdag:
’s Middags eerst boodschappen doen en de busjes ophalen. Na een vlotte maaltijd konden we gelijk door om iedereen van huis op te pikken en naar het stadhuis van Deventer door te rijden. Daar waren we bij de sleuteloverdracht van de locoburgemeester aan de Deventer stadsprins.

 

Na de sleuteloverdracht hebben we bij een aantal verenigingen in het centrum een paar nummers gespeeld. Om vervolgens bij de molenzotten de molen aan te blazen. De avond eindigde voor ons in het Hof van Colmschate om daar voor de stadsprins nog te verblijden met een optreden. Toen werd het tijd om huiswaarts te keren, want de volgende ochtend moesten we al weer vroeg op.

 

Zaterdag:
Na een hele korte nacht vertrokken we naar de stad waar we regelmatig aan het dweilfestival hebben deelgenomen. In Drabbelterp, zoals Sneek tijdens Carnaval heet, worden we hartelijk ontvangen met een biertje. Om vervolgens in een grote stoet naar het station te lopen, om daar de prins en zijn gevolg op te halen. En muzikaal naar het gemeentehuis te begeleiden.

 

Na de nodige toespraken werd het tijd voor een Beerenburgje of een lekker biertje. En de voorbereiding op de optocht die in de middag startte. Natuurlijk niet voordat we een heerlijk bakkie snert hadden gegeten.

 

De optocht was een gezellige bedoeling. Veel mensen stonden langs de route te genieten. En we hebben lekker veel kunnen spelen. Zowel oude als nieuwe nummers kwamen voorbij. De route eindigde vlak bij het verenigingsgebouw van de Oeletoeters, de vereniging waarvoor we speelden. In het gebouw was nog een prijsuitreiking voordat het echte feest begon. De DJ en wij wisselden elkaar af om het publiek te vermaken. Totdat het tijd was om ook hier weer naar huis te vertrekken.

 

Zondag:

Uitslapen… Althans, tot een uurtje of 8. Want weer gingen we naar Sneek. We werden verwacht bij de Carnavalsmis in de Katholieke kerk van Sneek. Tijdens de dienst was er muzikale begeleiding van een koor en 2 bands, waarvan wij er één vormden. We mochten er een feestje van maken. En dat deed de pastoor zelf ook. Naast de boodschap die hij verkondigde vermaakte hij ons met de nodige grappen en muzikale optredens. Een uur in de kerkbanken is nog nooit zo snel voorbij gevlogen.

 

Nadat we de mis in polonaise afgesloten hadden, gingen we door naar Sassendonk. Voor het Veustroate-kapellenfestival. Met 4 andere bands was ook dit weer een muzikaal feestje. Een gezellige middag met tussendoor een lekker biertje en een goed bord boerenkool. Het festival was al rond half 9 afgelopen. Daardoor hadden we nog tijd om bij Rita de traditionele gehaktballen te eten. Zij had er weer goed haar best op gedaan. Ze smaakten erg lekker en ze had er ook genoeg.

 

Maandag:
Weer vroeg uit de veren om net als andere jaren de “CV zonder naam” tijdens het Frühshoppen bij de diverse Carnavalsverenigingen binnen te blazen. Met een grote touringcar werden we van vereniging naar vereniging gebracht. Een en al gezelligheid natuurlijk. Nummertje blazen hier, biertje drinken daar en als afsluiter weer een heerlijk stampottenbuffet. Met veel vlees.

 

We moesten helaas meteen na het eten richting Dedemsvaart, waar de Venekloeten op ons zaten te wachten. Zij begonnen de Rosenmontag met een feest voor mensen met een beperking. Waar wij ook weer mochten spelen. Na 9 uur kwam ook de rest van het publiek op het feest af. En mochten we nog een paar sets spelen. We hadden mooi de gelegenheid om alle leuke nummer nog een keer te laten horen. We hadden voor dit jaar een aantal nieuwe nummers geoefend. Da’s altijd mooi om te zien dat het gewaardeerd wordt.

 

Dinsdag:
Ons laatste optredens van dit Carnaval deden we voor “de Marskoppen”. De vereniging uit Elden. Ook elk jaar weer gezellig om met hun op stap te gaan. Ook met “de Marskoppen” hebben we een aantal verenigingen aangedaan tussen 11 uur en 5 uur. We waren dus redelijk op tijd weer terug in Elden, om weer terug te rijden naar Deventer. In Deventer hebben we de dag afgesloten met een hapje eten bij het wok restaurant.

 

Helemaal klaar?!?
Mooi niet!!! Vanavond haringhappen. Heerlijk. Ook een klein feestje voor ons zelf. Natuurlijk met een klein biertje kunnen we een week feesten volmaken.
Wat zullen we drinken, 7 dagen lang,

Wat zullen we drinken, wat een dorst.

 

Vriendelijke groet,

Marcel Varenbrink