Carnaval 2019

Carnaval 2019 zit er weer op en zo is het dus bijna een traditie geworden dat “onze” Niels weer eens verhaaltje schrijft.

 

Dit jaar begon het Carnaval al vroeg, donderdag avond waren we uitgenodigd door Stichting Pampus om te komen optreden bij het gehandicapten carnaval. Een gezellige avond en geweldig om te zien hoe deze mensen genieten van een avondje carnaval, helemaal Super.

 

Vrijdag had ik een vrije dag genomen, om met Danny, net als voorgaande jaren, weer de boodschappen en de busjes op te halen. Dit keer waren we echter niet met z’n tweeën, met maar met z’n drieën, want voor dit weekend hadden mijn gezin en ik Joost geadopteerd.

 

Toen we alle boodschappen binnen hadden en de busjes voor de deur hadden staan, hadden we nog even tijd om wat te eten en moesten we ons omkleden; het thema was Matroos dit jaar. Zoals gezegd sliep Joost bij ons thuis, en was hij vrijdag en zaterdag de chauffeur van busje 2. Dit betekend dat ik dus elke keer als eerste in de bus zit en als laatste er weer uit mag rollen L. Maar goed, na het eten en omkleden hebben we iedereen thuis opgehaald en zijn we vertrokken naar Zwolle om daar bij de Deurzakkers muziek te maken, helaas hebben we niet veel kunnen spelen door het drukke programma, maar hierdoor was het niet minder gezellig en hadden we meer dan voldoende tijd om een lekker biertje te drinken.

 

Zaterdagochtend moest ik wel even wennen hoor, ineens een 5e persoon in je huis die akelig vroeg wakker is, en dan moet je met een dreunend hoofd ook nog croissant en eieren klaar maken.. Uiteindelijk stond er een heerlijk ontbijtje op tafel en konden we daarna vertrekken om iedereen op te halen. Ditmaal ging de reis naar Hengelo naar HCV de Noorkermennekes. Die mochten we begeleiden naar de optocht toe en na afloop weer ophalen en terug brengen naar hun residentie. Daarna snel een hapje eten in Ommen, en ging de reis door naar Gasselternijveen om daar zaterdagavond bij CV Meul’ndobbegie een super feest te maken. Ook dit was weer erg gezellig. Rond half 4 ’s nachts waren we weer thuis, en was ik blij dat ik mijn bed in mocht.

 

Zondagochtend hoefde ik gelukkig geen ontbijt te maken, want de hele kapel was uitgenodigd te komen ontbijten bij Roel. Dus hup… weer als eerste de bus in en iedereen thuis ophalen. Eenmaal bij Roel aangekomen, was zijn huis makkelijk te vinden. Met ballonnen, slingers en confetti op het balkon,  kon het haast niet missen. Eenmaal binnen had ik nog een verrassing voor Roel.. Ik had namelijk ook een doos vol met confettikanonnen, slingers en andere carnavaleske attributen meegenomen. Deze lagen binnen 1 minuut verspreid door zijn hele huis… Sorry Roel 🙂

 

Roel had weer meer dan we op konden in huis gehaald, croissants, harde broodjes, zachte bolletjes, gebakken  eieren, kaas, worst, bonbons, liters koffie, thee en sap en nog veel meer. De eerste weken hoeft hij waarschijnlijk geen boodschappen meer te halen 🙂

 

Daarna de bus in en weer op weg naar Hengelo naar HCV de Noorkermennekes voor het grote kindercarnaval. Hier zijn we tot 17.30 geweest, daarna hebben we snel een patatje gegeten in de plaatselijk cafetaria en zijn we op pad gegaan naar Eindhoven.

 

Toen kreeg het carnaval voor mij wel een vreemde wending want ik was namelijk aan de beurt de bus te besturen. Afspraak is dat de chauffeur die ’s avonds heeft gereden iedereen de volgende dag ook weer ophaalt, en vanaf het optreden de nieuwe chauffeur het stuur overneemt en dan de volgende dag natuurlijk ook weer iedereen ophaalt, zo heeft de nieuwe chauffeur dus nog de hele dag om bij te komen van de avond daarvoor …. J Met 9 man in een busje waarvan de helft al behoorlijk in de olie zit, is toch weer even wat anders dan rondscheuren in je Fiat Cinquecento moet ik zeggen.. Of lag het er aan dat ik met mijn klompen op 2 pedalen tegelijk zat? Enfin, toen de klompen uit waren ging het rijden verder prima, en scheurden we naar Eindhoven naar CV De leute om daar een gezellig feestje te bouwen. Het was niet heel erg druk, iets wat je zou verwachten voor carnaval in het Zuiden, maar wel super gezellig. Na 5 liter Radler en 3 liter cola, vond ik het wel welletjes en gingen we rond 00.00 uur weer terug naar Deventer. Nadat ik iedereen thuis had afgezet, was het inmiddels 3 uur ’s nachts en kon ik eindelijk met mijn blote kont naar bed, een pyama was niet meer nodig, want Joost was inmiddels door Frank en Silje geadopteerd en mocht nog 2 dagen daar blijven slapen

 

Na 3 uurtjes slapen ging maandag om 6 uur weer de wekker, na een snel ontbijtje en 2 bakken koffie moest ik toen weer als chauffeur iedereen ophalen om naar Arnhem te gaan. Fruhshoppen met de CV zonder naam. Om 9 uur aangekomen in Arnhem wist ik niet hoe snel ik de sleutels over moest dragen aan de nieuwe chauffeur en kon ik weer een biertje drinken. 1 biertje werden al snel meters bier, en zo hadden we voor we de eerste noot gespeeld hadden als snel een biertje of 6 p.p achter de kiezen. Vervolgens hebben we echt een super gezellige dag gehad met de CV zonder naam, super veel gelachen en plezier gemaakt, en ook nog lekker veel kunnen toeteren.

 

Maandagavond waren er nog een aantal enthousiastelingen die nog wel even naar ’t HOF in Colmschate wilden om daar gezellig te kijken bij het Rosenmontagbal van de Stichting Deurdweilers. Ook dit was weer enorm gezellig, rond half 12 was het voor mij echter genoeg geweest en zat ik tot het randje toe vol met bier en ben ik lekker naar bed gegaan.

 

Dinsdag mochten we iets langer uitslapen dan gisteren maar werden we nog steeds vroeg (half 9) opgehaald en ging de reis wederom naar Arnhem (Elden) waar we mee gingen met CV de Marskoppen. Ook met hen bezochten we diverse verenigingen in de omgeving van Arnhem en was het weer een gezellige dag.

 

Rond etenstijd vertrokken we uit Arnhem en al snel kwamen de eerste vragen over eten. Na wat ideeën en suggesties kwamen we tot het idee om te gaan wokken in Schalkhaar. Lekker onbeperkt eten en drinken.  Tussendoor hadden we de busjes al opgeruimd en schoongemaakt, dus daarna werd iedereen keurig thuis afgezet en werden de busjes weer ingeleverd.

 

Vanavond (woensdag) nog even haringhappen en dan zit Carnaval 2019 er weer op voor ons!

 

Iedereen bedankt voor de gezelligheid!