Carnaval 2017, het zit er weer op!

Carnaval 2017, het zit er weer op!

 

 

Na 5 spetterende dagen feesten en gek doen zit het er weer op. Vanavond nog even haringhappen en dan is het ook echt voorbij.

 

 

Vrijdag rond 17.00 uur heb ik samen met Robin en Danny de busjes opgehaald die ons het weekend van punt A naar B mochten brengen. Nadat ik de mensen van “mijn” busje had opgehaald voor het eerste optreden van het carnavals weekend en deze veilig bij VV Davo had afgezet, zat mijn rij-beurt voor dit carnaval er op… Heen rijden wil nog net met klompen aan, maar terug rijden (en dan ook nog nuchter blijven) is aan mij niet besteed dit weekend. Gelukkig hadden Frank en Robin aangeboden deze 5 dagen de busjes te besturen dus probleem opgelost! BEDANKT HEREN!

 

Maar goed we begonnen dus de vrijdag avond bij VV Davo, het was een erg gezellige en drukke avond. Ik denk dat ik namens iedereen spreek dat dit een prima begin van de carnaval is.

Zaterdagmiddag liepen we mee in de optocht voor loopgroepen in Deventer, het was duidelijk te zien dat het carnaval in Deventer toch nog leeft, want het was ontzettend druk er stonden massa’s mensen langs de kant en ook bij het eindpunt (het Burgerweeshuis) was het erg druk. Helaas konden we niet al te lang blijven, want we moesten nog eten en daarna vol gas naar Gasselte naar CV ’t Meul’ndobbegie om daar om 20.00 uur te beginnen met spelen. Eenmaal aangekomen werden we hartelijk ontvangen en werd er verteld dat het, net als voor ons, ook voor hun een nieuwe avond was. Wij waren samen met de sprekers van de avond de hoofd-act. We mochten maar liefst 4 keer een half uur spelen en gingen er vanaf de eerste minuut gelijk vol tegenaan.

In het begin zag het er voor ons nog een beetje vreemd uit… allemaal mensen zittend aan lange tafels, terwijl wij meer een orkest zijn die het beste presteert tussen het publiek, maar het duurde dan ook niet lang en de mensen stonden op en liepen rond in de polonaise. Het was voor beide partijen een top avond, het was lang geleden om mensen zo enthousiast gezien te hebben. Ik denk dat wij minstens zo enthousiast waren als het publiek.

liggend op de grond, lopend over de tafels, solo’s boven op een stoel en alle andere denkbare gekheid uit ons arsenaal kwamen voorbij.

Na een lange rit (er moet op de terug weg toch minimaal elke 20 minuten gestopt worden om te plassen) lagen we rond 3 uur in bed.

 

Zondag mochten we gelukkig (langer dan we gewend zijn) wat langer blijven liggen om naar wederom een nieuw optreden te gaan. We waren uitgenodigd om te spelen op het kindercarnaval van HCV de Noorkermennekes uit Hengelo. De vereniging had hun jaarlijkse carnavals feest in een nieuw jasje gestoken en iedereen genoot volop!

 

Na wederom een gezamenlijke maaltijd zijn we ’s avonds begonnen met onze dweilavond in de Deventer binnenstad. We begonnen bij CV de Molenzotten, daarna zijn we op bezoek geweest bij de Deurdweilers, de Molenkraker, en de Deurzakkers, waar we de avond hebben afgesloten met een gezellige karaoke. Dat de tekst op het scherm niet helemaal klopte (of eigenlijk helemaal niet) maakt voor het plezier niet uit! haha

 

Maandagmorgen werden we veel te vroeg opgehaald, om 7.30 stopte het busje voor mijn deur, en rolde ik naar binnen.. De gezelligheid van de avond ervoor begon toch wel een beetje z’n tol te eisen 🙂 maar voor we bij de carpoolplek in Twello waren zaten de eerste biertjes er al weer in knapte we stukje bij beetje op… In ons busje begonnen we elke dag met jezelf een cijfer te geven. En zo begonnen ik ’s morgens nog met een 3, maar voor we in Arnhem waren was ik al weer een dikke 8 geworden 🙂 en zo konden we volle frisse moed beginnen aan het fruhshoppen met de CV Zonder Naam. We zijn de hele dag op pad geweest en zoals voorgaande jaren was het weer super gezellig, na afloop waren we uitgenodigd om aan te schuiven bij het stampot-buffet. Vervolgens ging busje 1 naar huis om wat slaap in te halen terwijl busje 2 in Arnhem bleef om nog even flink door te feesten. Het was wederom weer een super avond, en rond 1 uur vertrokken vol(daan) naar huis haha

 

Dinsdagmorgen wederom na zo’n avond vol drank en gekheid werden we iets later opgehaald dan de maandag, maar nog steeds veel te vroeg, vertrokken we naar de CV de Marskoppen in Elden (Arnhem) voor weer een dagje fruhshoppen met hen. Ook dit was super gezellig. Daarna snel weer in de bus, richting de cafetaria in Deventer, want het zat er nog steeds niet op, want we waren uitgenodigd door de Stichting Dweilers om nog even met hen te dweilen en daarna aan te schuiven bij het haringhappen. We vertrokken met een grote stoet richting Ons Cafe, na hier gezellig wat muziek gemaakt te hebben gingen we daarna, met een iets kleinere stoet, verder richting de Deurzakkers in cafe Kaal. Daarna vertrokken we met de overgebleven stoet (bedankt heren Zomerhuis 😉 richting de Tobbe. Ondanks de lippen eigenlijk niet meer wilden, moest en zouden we daar nog 1 keer vlammen voor de toeters eindelijk voor langere tijd in de kist te mogen blijven liggen… Ik denk dat dit prima gelukt is, want het dak vloog er bijna af in de Tobbe.

 

Daarna was het voor mij echt over (ik word te oud voor deze onzin heb ik deze carnaval meerdere keren gezegd 🙂 Maar voor een enkeling onder ons was het nog steeds niet genoeg, en die zijn nog even een avondje doorgezakt.

Vanavond nog gezellig even haringhappen met de club, en dan weer terug naar het “normale” leven.

 

FOTO’S van dit knotsgekke weekend vind u HIER!

 

Voor de eerste keer in mijn leven ontdekten we op de laatste dag van de carnaval nog een echt top nummer die ik u niet wil onthouden!
Groeten Niels