Bokk’n & Bloaz’n 2017

Zondag 15 oktober 2017 was het weer zover; De Skoemzoegers uut Losser, organiseerden alweer voor de 13e keer het Bokk’n & Bloaz’n kapellenfestival.

Het gezellige festival dat destijds begon om de introductie van het bokbier-seizoen te vieren, is inmiddels uitgegroeid tot een festival van naam welke vele bezoekers trekt uit de gehele regio.

 

En ook wij mochten hier na een aantal keer afwezig te zijn geweest weer bij zijn. In 2006 en 2008 gingen wij hier met een 1e prijs naar huis, in 2009 met een 2e prijs en in 2010 met een 3e prijs.

 

Dit jaar hebben we, zoals u eerder al kon lezen, ons prima voorbereid en hoopten we te gaan strijden om een plekje in de midden moot.

 

We hebben zelfkennis genoeg om te weten dat we voor een “top-positie” voorlopig niet in aanmerking komen. We zitten in de zogenaamde “opbouw fase”. De laatste paar jaar is er een behoorlijk verloop in muzikanten geweest en hebben we flink ingeleverd in kwaliteit. Echter zijn we de weg naar boven weer ingeslagen en komen we vanzelf terug op het niveau waar we willen staan.

 

Bij het eerste optreden in het cafe, gingen we wat bokkn’t van start, maar het werd uiteindelijk toch nog een leuke set. Het 2e optreden in de tent ging stukken beter en met de act van Marcel hadden we het publiek al snel op onze hand. Het publiek was laaiend enthousiast na dit optreden, de jury was echter minder enthousiast.

 

In de loop van de dag hadden we al wel gezien dat de concurrentie moordend was, en dat een plekje in de middenmoot zelfs nog behoorlijk lastig zou worden.

 

Na een flinke strijd geleverd te hebben gingen we met een 7e plaats van de 13 deelnemers naar huis. De meesten waren hier prima tevreden mee. Zelf had ik, na al die uren werk, stiekem gehoopt op een iets hogere notering. Maar ja, een mens moet ook nog wat te wensen hebben he 😉

 

Volgende keer beter!

 

Met muzikale groet,

 

Niels

 

Foto’s zien? Klik HIER!