DE BAND

Home  /  DE BAND

dsc_7159_1204x800

Van Deventer tot Haaksbergen en van Twello tot Heeten. Waar de naam wellicht anders doet vermoeden hebben de leden van De Deurbloazers Daeventer hun roots tot ver buiten de gemeentegrenzen van Deventer liggen.

 

Met momenteel vier trompetten, vier trombones, één euphonium, twee saxofoons, twee sousafoons en drie man sterk in het slagwerk wordt heel het land doorgereisd voor verschillende optredens. Met carnaval is er traditioneel weinig rust voor de muzikanten. Maar ook buiten dit drukste weekeinde van het jaar houdt de muzikaliteit niet op. In alle windstreken van Nederland zijn de klanken van ‘De Bloazers’ tot in de verre omgeving te horen.

 

Maar daar blijft het niet bij. Geregeld worden ook de landsgrenzen opgezocht. Zo is het repertoire van de Deventer kapel steevast meerdere malen in onder meer Duitsland te horen. Maar werd om maar een voorbeeld te noemen ook Spanje al bezocht. Geen optreden gaat de groep te ver en nieuwe optredens blijven binnenstromen.

 

Hoogland_quint
Evenals nieuwe muziek. Een groep op niveau blijft zichzelf verversen. Voortborduren op succes is geen ontkomen aan. De klassiekers onder de Deurbloazers zullen altijd te horen blijven zijn. Maar om de haverklap wordt daar nieuwe muziek aan toegevoegd.

 

Van nieuwe top 40-muziek tot Hollandse meezingers van vroeger en nu. Geen optreden is hetzelfde. Standaard setjes met dezelfde muziek zijn niet te horen. Inspelen op het publiek is op zijn zachtst gezegd dan ook de kracht van De Deurbloazers.